esmaspäev, 15. aprill 2019

Carl ja Kristjan - kolmas nädal Diva-e's

Eelmine nädal jäi pooleli väga põneva koha pealt - keycloak ei töödanud. Olime otsustanud tegeleda keycloaki login, registreerimise ja kasutajavaate disainimisega. Proovisime teha need võimalikult samasugused nagu diesel medaille koduleht. Alguses ei saanud kuidagi vedama aga hiljem hakkas asi edenema ja saime disainid valmis. Salvestasime need eraldi kausta ja panime gitlabi ülesse. Tol hetkel me seda veel katsetada ei saanud, kuna keycloak ja vue ei töödanud veel koos. Kätte jõudnud teisipäev ning hakkasime keycloakiga jälle pusima, mitu tundi hiljem proovisime Vue CLI'd seadistada manuaalseslt ning see tuli meile kasuks, sest erroreid oli kõvasti vähem. Seejärel oli koosolek Andreasega ning see võttis nii kaua aega, et tööpäev saigi läbi. Kolmapäeva hommikul me alustasime kohe keycloakiga ning suutsime saavutada staatuse, kus meid eemaldas keycloaki tööleminekust üks error. Googeldasime ja otsisime sellel lahendust, kuid asjatult. Siis tuli mõte proovida Vue CLI installida nii, et me routes ei kaasa sellesse. Ja asi toimis- me saime lõpuks keycloaki ja vue omavahel tööle. Peale lõunat tegime natuke disaini bootstrapiga ja ühendasime ennist tehtud keycloaki login, logout disaini vuega. Tunne hea, sai tööpäev läbi.
Vue.js esileht

Kätte oli jõudnud neljapäev, hommikul testisime, kas kõik asjad ikka töötavad - jah, kõik asjad töötasid siiani. Peale lõunat läksime Carl Zeissi tehasesse, millele kulus pea kolm tundi. Peale seda hakkasime uurima jwt (jason web token) kohta ning kuidas sealt kasutajanime ja muid andmeid kätte saada. Jõudsime natuke lugeda ja videoid selle kohta vaadata, kui tööpäev läbi sai.
Meie tehtud keycloaki kujundus

 Reedel jätkasime jwt õppimist ning leidsime vue plugina selle jaoks. Lisasime plugina oma vue projekti ning tuli välja, et seda kasutada on vaja ka jqueryt, kuid siis hakkas pihta grill-party. Diva-e korraldab selliseid asju paar korda aastas ja just siis see juhtus. Grilliti liha ja bratwursti. Grillpidu läbi, naasesime töölaudade taha ning hakkasime jqueryt lisama. Enamus õpetusi olid arusaamatud ja ei töödanud, kuid leidsime ühe väga hea video, mille järgi tehes, saime jquery lisatud. Testisime, kas ka see töötab ning tõepoolest, see tomis ning kõik eeldused olid täidetud jwt vue plugina kasutamiseks. Sellega saigi reede ja ka töönädal läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar